20 gener 2025
Categoria/es: General

LA XARXA D’ENTITATS CRISTIANES ATÉN 13.000 PERSONES DURANT EL 2024

La Xarxa d’Entitats Cristianes d’Acció Caritativa i Social del Bisbat de Lleida, formada per Arrels-Sant Ignasi, Càritas, Esclat-Pare Palau, Fundació Jericó, Codiar, Justícia i Pau, Llars del Seminari, Maristes, Fundació Verge Blanca, Obra Mercedària, Sant Joan de Déu Terres de Lleida, AIC Sant Vicenç de Paül, Salesians Lleida i Mans Unides ha fet balanç de la seva activitat durant l’any 2024.

A tall il·lustratiu, escau assenyalar que la Xarxa és formada per 1.248 voluntaris i 939 tècnics compromesos, que han ates més de 13.000 persones, han gestionat 40 habitatges amb 301 persones ateses, han ofert l’alfabetització en català i castellà per 1074 participants d’aquest programa, que més de 10.000 infants i joves han pogut rebre atenció, han arribat a 2.798 persones amb activitats de sensibilització i han proporcionat aliments a gairebé 4.000 persones. També han procurat la gestió de 2038 tràmits diferents, han pogut realitzar 234 insercions al món laboral i fan acompanyament a 304 persones grans en la solitud no desitjada.

L’esperit que anima la Xarxa és radicalment cristià. En les seves activitats, situa la persona en el centre, que és feta a imatge i semblança de Déu. I entre les persones, les més desvalgudes en favor de les quals cal prendre partit. Ja el Gènesis situa el germà, l’altre, en el nucli de l’acció fraternal: no es pot negar la resposta a la pregunta “On és el teu germà?”( Gn 9). I la resposta no pot ser mai que “no som els guardians dels nostres germans”, perquè en som.

La Xarxa combat la indiferència envers els germans, focalitza la seva intervenció en la cura de les persones, treballa per erradicar tota forma de desigualtat, de injustícia,  pobresa i inhumanitat en les relacions interpersonals i socials, que no paren, malauradament, de créixer; i proclama la Bona Nova de l’Evangeli intentant fer realitat el Regne de Déu ja aquí.

La Xarxa fa Caritat escrita en majúscules, la viu per als altres i amb els altres. Quan té cura de l’altre, protegeix la seva vida, vesteix el que no té roba o dona pa a qui té gana, i ensenya al qui no sap de lletra ho fa amb mirada transformadora, mai amb mirada conformada  que només perpetuaria les causes del mal en la nostra societat.  La Xarxa és així font d’esperança  per tots nosaltres, els homes i les dones que poblem la terra.

Donem gràcies a Déu per totes aquestes Entitats d’Església i concretament de la Església Diocesana que treballen pel bé del proïsme.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn