El Vídeo del Papa es una iniciativa global de la Red Mundial de Oració del Papa (Apostolat d’Oració), una Institució Oficial del Vaticà, per a difondre les intencions mensuals del Papa Francesc sobre els desafiaments de la humanitat i de la missió de l’Església. Mes a mes acompanyen al papa Francesc en les seves peticions d’oració i ens conviden a sumar-nos-hi. A continuació publiquem els vídeos del Papa amb les seves intencions de pregària de l’any 2025. També podeu consultar les anteriors.
1.- Gener: Pel dret a l’educació
“A causa de les guerres, les migracions i la pobresa, uns 250 milions de nens i nenes no tenen instrucció.” Una afirmació alarmant amb la qual Francesc denuncia la catàstrofe educativa mundial a El Vídeo del Papa del gener.
El Pontífex parla de la situació que viuen nens i joves que, a causa de les guerres, han de fer front a interrupcions en el procés educatiu per la necessitat de fugir de casa seva. En molts casos, les escoles en zones de conflicte o els camps de refugiats tenen un accés molt limitat a materials educatius, infraestructures adequades i docents capacitats.
Quan els nens i joves es traslladen a altres països o regions, el seu estatus migratori els pot impedir accedir a l’educació i a un futur millor. Per això, el Papa afirma que “tots els nens i joves tenen dret a anar a l’escola, sense importar la seva situació migratòria”.
“L’educació és una esperança per a tots: pot salvar els migrants, els refugiats, de la discriminació, de les xarxes de la delinqüència i de l’explotació”, diu el papa Francesc.
El Vídeo del Papa d’aquest mes també mostra el compromís en primera línia de l’Església per garantir educació fins i tot en els contextos més complicats. Com explica el director internacional de la Xarxa Mundial de Pregària del Papa, el P. Cristóbal Fones, s.j., molts cops Francesc ha demanat “acollir, protegir, promoure i integrat els migrants i refugiats. Aquestes són actituds per a la vida quotidiana que tots podem i hem de conrear. Desitgem ajudar durant aquest mes a descobrir-les i a desenvolupar-les en els nostres contextos concrets”.