Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

10 maig 2014
Categoria/es: General

INAUGURACIÓ A LA CATEDRAL D?UN GRUP ESCULTÒRIC DEDICAT A STA. TERESA JORNET

El bisbe de Lleida, Mons. Joan Piris, ha presidit el dissabte 10 de maig la inauguració i benedicció del grup escultòric dedicat a Santa Teresa Jornet (Aitona, 1843 – Liria, 1897) en una capella de la Catedral de Lleida. L’acte ha comptat amb la presència de les Germanetes dels Ancians Desemparats, orde que va fundar la santa lleidatana el 1873, les autoritats locals, provincials i autonòmiques, amb el director general d’Afers Religiosos de la Generalitat Enric Vendrell, i d’Aitona, poble natal de Santa Teresa Jornet, així com de nombrosos fidels.

La Missa solemne ha estat presidida pel bisbe Joan i concelebrada per nombrosos sacerdots diocesans. Ha estat molt ben acompanyada amb els cants del Cor Etosca, d’Aitona; i les corals Alzina, d’Alcarràs; Clamor, de Soses; Cants i Rialles, de l’Àrea de la Dona de Cappont, i el Petit Cor de la Catedral.



El grup escultòric s’ha col•locat en una de les capelles de la girola de la Catedral, la que dóna accés a la capella del Santíssim. És obra de Xavier Margarit, autor de les obres presentades a l’exposició +CHRISTUS Porta Fidei+, organitzada per la Delegació del Patrimoni Artístic i Cultural del Bisbat de Lleida amb ocasió de l’Any de la Fe. Està format per dues peces damunt d’un fons daurat: la imatge de la santa i la d’un pobre, que vol ser la representació del mateix Crist que ella veia en cada ancià, cada pobre o cada persona que trucava a la seva porta.



Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn