Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

6 octubre 2024
Categoria/es: General

CELEBRACIÓ DE L’INICI DE CURS A LA UP EL CARME-SANT JOAN

AMB UNA MISSA MOLT PARTICIPADA A L’ESGLÉSIA DE SANT JOAN

Les parròquies Mare de Déu del Carme i Sant Joan han iniciat el curs pastoral amb la celebració d’una única eucaristia presidida pel nostre rector Mn. Xavier Navarro a l’església de Sant Joan. La Montse i l’Òscar han donat la benvinguda als grups de pastoral, col·laboradors i feligresos, a la vegada que explicaven el sentit de la trobada extraordinària al voltant de l’altar el primer diumenge d’octubre.

Mn. Xavier ha agraït l’àmplia presència de fidels aplegats al temple d’una comunitat amb gran diversitat de persones, d’espiritualitats i carismes, i una gran riquesa històrica. “En tota comunitat cristiana hi ha un camí a recórrer en el que les persones es fan proïsme els uns dels altres”, ha remarcat el rector parafrasejant el papa Francesc amb el seu recurrent i expressiu «primerear»: “És un exercici senzill que requereix ascesi però que esdevé una experiència d’unió. Aquesta crida a la unitat és el desig de Jesús i la missió que Déu ens ha encomanat i que estem cridats a procurar.”

La missa, acompanyada musicalment per Jorge i Elena i seu grup, ha comptat amb la participació activa d’agents de pastoral i col·laboradors parroquials amb les lectures de la Paraula, les pregàries i les ofrenes. Tot per mostrar la voluntat de “ser signes de unitat entre Déu i els germans”. Per això, acabada la missa s’ha lliurat un punt del llibre com a record de la jornada amb el lema que l’havia inspirat: «Que tots siguin u, com tu, Pare, estàs en mi i jo en tu.» (Jn 17,21). El piscolabis servit per l’Anna i el Jesús als porxos de Sant Joan també ha contribuït a obrir-se a la comunió que estem cridats a procurar.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn