Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

2 octubre 2024
Categoria/es: General

JOSÉ MANUEL GÓMEZ GUANYA LA FLOR NATURAL DEL CERTAMEN MARIÀ  I JOAN BELLMUNT EL PREMI DE PROSA

Blanca Aragonès Ricart, feligresa i col·laboradora de la parròquia del Carme, premiada amb la poesia intitulada Record del Dilluns Màgic

L’Acadèmia Mariana de Lleida, ha donat a conèixer el Veredicte del Jurat del 157 Certamen Literari Marià, que havia estat convocat en aquesta edició en honor de la Mare de Déu de Montalbà de Preixana, comarca de l’Urgell i diòcesi de Solsona.

Així, el Jurat ha concedit el Primer Premi i Flor Natural del Certamen, atorgat pel bisbe de Lleida Salvador Giménez Valls i dotat amb 800 €, a la poesia Virgen Blanca, de José Manuel Gómez Hernández, de Lleida.

Pel que fa a la resta de premis, tots ells dotats amb 500 €, han estat els següents: Segon Premi, atorgat pel bisbe de Solsona Francesc Conesa, per la poesia titulada Mare de Déu de Lord, de Lluís Coll Gilabert.  Mentre que el Tercer Premi, de la Paeria de Lleida, ha estat concedit a Mª Carmen Mor Rodes, per la seva poesia Maria.

El Quart Premi, de l’ajuntament de Preixana, l’ha rebut la poesia A la Verge de Montalbà, de Manuel Berenguer Mateu, de Preixana. Mentre que el Cinquè Premi atorgat pel Patronat de Montalbà, ha guardonat la poesia intitulada Record del Dilluns Màgic,de Blanca Aragonès Ricart, feligresa i col·laboradora de la parròquia del Carme.

Finalment el Jurat ha declarat desert el Sisè Premi, que atorga l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida, havent  concedit un accèssit a Joan Lluís Calderó Roure, per la poesia Far de Llum Divina.

Finalment, pel que fa al Premi de Prosa atorgat per l’Acadèmia Mariana i dotat amb 600 €, ha correspost al treball de recerca històrica sota el títol Montalbà Estrella de l’Alba, del qual ha resultat autor l’escriptor i poeta lleidatà Joan Bellmunt i Figueras.

L’acte de lliurament de Premis tindrà lloc el proper diumenge 6 d’octubre, a les 7 de la tarda al Paranimf de l’Acadèmia Mariana, en el decurs del Certamen Literari Marià en honor de la Mare de Déu de Montalbà.  

L’exdirectora del Museu de Lleida i de l’Institut d’Estudis Ilerdencs Montserrat Macià i Gou, actualment tècnica de museologia i patrimoni cultural de l’IEI, serà la Mantenidora del Certamen Literari Marià, dedicat enguany a honorar la Mare de Déu de Montalbà de Preixana, comarca de l’Urgell i bisbat de Solsona.                                   

Coincidint amb la festa de la Patrona de Lleida Verge Blanca de l’Acadèmia, que se celebra aquest dimecres 2 d’octubre, tindrà lloc a 2/4 de 7 de la tarda i previ a la celebració de la Missa en honor de la Patrona, la benedicció i inauguració  d’una nova il·luminació per a les pintures murals al tremp, que decoren l’Oratori de l’Acadèmia Mariana, a càrrec del bisbe de Lleida Mons. Salvador Giménez Valls.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn