Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

28 setembre 2024
Categoria/es: General

L’ESGLÉSIA DE SANT PERE ACULL LA FESTA DEL BEAT FRANCESC CASTELLÓ

L’esglèsia de Sant Pere de Lleida, ha acollit la tarda d’aquest divendres 28 de setembre, la festa del Beat Francesc Castelló Aleu, amb una nodrida assistència de fidels.

L’Eucaristia, organitzada per la Comissió Pro Canonització del jove màrtir, ha estat presidida pel bisbe emèrit de Lleida Joan Piris i concelebrada pel rector Mn. Jaume Pedrós i el consiliari de l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes Mn. Jaume Melcior, entitat que el té com a copatró.

En la seva homilia el bisbe Piris ha dit que era motiu de goig comprovar que hi ha persones que com el beat Francesc són coherents amb la fe i han sigut capaços de mantenir la fermesa: “…cal creure en la persona de Crist, com el beat Francesc, amb fidelitat. Un màrtir és una reproducció fidel de Jesús”, asseverà.

En el moment de l’ofertori, la Confraria de la Somereta del barri de Pardinyes,  ofrenà a l’altar el reliquiari del seu pas que conté un bocí de roba del Beat, que donaren a venerar al finalitzar la celebració. Tanmateix, l’Agrupació de Pessebristes ofrenà una reproducció de la talla de Sant Jaume dels Fanalets de l’escultor Jaume Gort i venerada a la capella del Peu del Romeu, amb ocasió del seu 60 aniversari. El Beat Francesc va néixer el 19 d’abril de 1914 a Alacant i com a record del seu bressol, l’alacantí Luís Bravo feu ofrena d’un ram de flors, en nom dels alacantins que tan estimen també al beat lleidatà.

La celebració va a cloure amb la veneració de la relíquia i el cant dels “Goigs en lloança”, que recorden la seva vida, el seu testimoniatge i el seu martiri la matinada del 29 de setembre de 1936 al Cementiri de Lleida, als 22 anys. Francesc Castelló fou beatificat pel papa Joan Pau a Roma l’11 de març de l’any 2001.

Jordi Curcó

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn