Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

2 setembre 2024

PELEGRINS LLEIDATANS A SANTIAGO

Dos grups de pelegrins lleidatans han portat un total de 35 persones fins a Santiago de Compostel·la després de completar amb èxit els 114 quilòmetres que separen Sarria (Lugo) de la catedral gallega. En concret, vint-i-una persones de la partida de les Torres de Sanui, acompanyades pel rector de la parròquia de Montserrat, mossèn Manel Mercadé, i catorze més de les parròquies del Carme, Alguaire i Soses, amb mossèn Xavier Navarro, van caminar per la mateixa ruta durant la darrera setmana del mes d’agost, amb només un dia de diferència. En el cas d’aquest segon grup, hi havia pares i fills de l’esplai Sagrat Cor, de l’esplai Soli Bernat i de la parròquia del Carme.

Benedicció dels pelegrins al Peu del Romeu

Abans d’iniciar el Camí de Sant Jaume, el grup de pelegrins encapçalat per Mn. Xavier Navarro, rector de la parròquia de la Mare de Déu del Carme de Lleida, han volgut rebre la benedicció del pelegrí a la capella de Sant Jaume del Peu del Romeu, davant la imatge de l’apòstol i en l’indret més emblemàtic del Camí de Sant Jaume de Lleida.

El pelegrins van ser rebuts pel president de l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes Jordi Curcó, donant-los-hi la benvinguda i explicant-los la història de la capella que té els seus orígens l’any 1399 i de la tradició i llegenda dels Fanalets de Sant Jaume, que explica l’adveniment del cristianisme a la ciutat de Lleida de la mà de l’apòstol Jaume.

Els pelegrins van poder segellar el seu carnet de pelegrí, amb el segell del camí de Sant Jaume del qual disposa la capella del Peu del Romeu, havent estat aquest el seu primer segell per aquest grup de pelegrins lleidatans.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn