Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

15 juliol 2024
Etiqueta/es: Processó del Carme

LA MARE DE DÉU DEL CARME HA SORTIT EN PROCESSÓ LA VIGÍLIA DE LA SEVA FESTA

El darrer dia de la Novena, la missa ha estat presidida per Mn. Xavier Navarro, rector de la parròquia, concelebrant amb Mn. Jaume Pedrós, rector del Seminari i de la parròquia de Sant Pere, i Mn. Carles Sanmartín, arxipreste i rector de la UPA Pilar-Magdalena. Lluis Climent ha acompanyat amb l’orgue els cants de la coral del Carme i d’altres cantaires que s’hi han sumat, dirigits per Antoni Miquel.

La celebració ha comptat amb l’assistència del tinent d’alcalde Carlos Enjuanes, el cap de l’oposició Xavi Palau, així com les regidores Violant Cervera, Jordina Freixanet, Maria Antonia Maller, Gloria Rico, Anna Florista, Marta Tristany, Rosa Jové, i els regidors Roger Melero i Josep Roca. També han estat representades entitats de la ciutat: la Federació de Cases i Centres Regionals, amb el seu president Cosme García; la Casa de Aragón, amb el seu president Jesús Monter; Casa de Andalucía, la Casa Extremadura, la Casa de Castilla y León, la Somereta; el TOAR, amb Maria Pijuan i Josep Moragues; la Penya Barcelonista, els Armats de Lleida, els Armats del Dolors, entre d’altres.

Coincidint amb la vetlla de la festa patronal de la parròquia, acabada la Missa i com és tradició, s’ha tret en processó a la Mare de Déu del Carme Pelegrina. La comitiva anava presidida per la creu processional portada per Óscar Aliaga, seguida de la bandera de la parròquia que enguany duien tres representants de la Casa Extremadura en el 40è aniversari de l’entitat, i els tambors i bombos de la confraria de la Casa de Andalucía. A continuació, la Mare de Déu del Carme Pelegrina flanquejada per nens i nenes de Primera Comunió que duien les cintes del tabernacle que avançava gràcies als costalers de la Somereta. Al seu darrera, els celebrants, les autoritats, i nombrosos feligresos acompanyant tots a la Mare de Déu del Carme al seu pas pels carrers i beneint els veïns del barri.

El seguici ha anat avançant pels carrers centrals de la demarcació parroquial, Carme, Magdalena i Democràcia, al so dels tambors de la confraria, que compta amb molta participació infantil. De retorn a la porta de l’església, hem cantat la Salve mentre es feia l’ofrena floral a la Mare de Déu amb les flors de paper realitzades pels nens als tallers de la catequesi parroquial.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn