Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

3 juny 2024
Categoria/es: Catedral, Cultura, Litúrgia
Etiqueta/es: Corpus Christi

SOLEMNE EUCARISTIA I PROCESSÓ DEL CORPUS CHRISTI

La Catedral ha acollit la solemnitat del Corpus Christi amb una eucaristia presidida pel Bisbe Salvador concelebrada pel Bisbe emèrti Joan Pirir i el presbiteri de la ciutat, i cantada pel Petit Cor. “El Corpus és una festa molt arrelada en el poble cristià que al llarg de la història ha tingut moltes adherències a la festa: vestits, músiques, balls, ornaments… tot per fer-la més gran” ha dit el Bisbe durant l’homilia, posant en relleu que “en aquest dia gran i solemne el més important és la celebració de la missa”.

La festa del Corpus celebra el Dia de la Caritat i l’Adoració de l’Eucaristia pels carrers de la ciutat. Per això, acabada la missa s’ha iniciat la processó presidida per la Santa Custòdia portada pels costalers de la Hermandad de la Casa de Andalucía i devotament acompanyada per nombrosos feligresos per l’Eix comercial. El seguici presidit anava precedit per una parella de gegants de la Ciutat i els del Patronat del Corpus, juntament amb el lleó, l’àliga, els cavallets. Els grallers i la nova banda de la Casa de Andalucía han posat música al llarg del recorregut.

De retorn a la Catedral s’ha acabat la cerimònia amb el ball de respecte de l’Àguila i l’adoració al Santíssims i la benedicció i Adoració del Santíssim.

El carrer Major lluïa amb una quinzena de catifes de colors preparades pel Patronat del Corpus. També la capella del Peu de Romeu estava engalanada també amb motius eucarístics i una catifa amb la imatge de sant Jaume dels Fanalets que enguany celebra 60 anys.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn