Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

PELEGRINATGE DE FI DE CURS A MONTSERRAT

Un dia de goig compartit

La UP El Carme-Sant Joan ha tancat el curs d’activitats pastorals organitzant una excursió amb caràcter de pelegrinatge al Santuari de Santa Maria de Montserrat en un dia molt especial, per ser dissabte i celebrar-se el Cor Immaculat de la Benaurada Verge Maria. Així ho ha comentat la Montse a l’inici de la ruta ajudant a orientar la jornada a aquesta fita.

Ja a Montserrat i després d’un breu descans, hem assistit a la missa conventual concelebrada per Mossèn Xavier. La Roser ha presentat el grup de pelegrins i s’ha pregat per les parròquies de la nostra Unitat Pastoral. Tot seguit, el P. Bernabé Dalmau ens ha acollit en una sala del monestir per a explicar-nos abastament la història del monestir benedictí fundat l’any 1025 per l’abat Oliba de Ripoll i Cuixà, més tard bisbe de Vic. També ha parlat de la Moreneta, de la vida de la comunitat d’una cinquantena de monjos que vetllen pel culte a la Mare de Déu, de l’Escolania, un dels cors de nois cantaires més antics d’Europa, així com de la propera celebració del Mil·lenari de l’abadia de Montserrat.

La trobada amb el P. Dalmau ha estat molt distesa i ha suscitat una estona d’animat col·loqui. En aquests moments s’ha presentat l’obsequi que Mossèn Xavier lliurava al P. Abat i a tota la comunitat: els dos llibres miscel·lanis del Carme i Sant Joan que recullen la i vida de les parròquies de la nostra Unitat Pastoral.

Havent dinat s’ha iniciat el viacrucis amb les meditacions preparades per Jorge i Elena, seguint les estacions que comencen camí amunt des de la plaça de l’abat Oliba. Finalment, el grup ha retornat a la basílica per venerar la Mare de Déu de Montserrat en el seu cambril, tot admirant la bellesa de la Santa Imatge i l’espai que l’acull.

Hem gaudit d’un dia de pregària i bona convivència, de record i agraïment a tots els col·laboradors de les nostres parròquies i dels que havien fet possible el pelegrinatge. Hem posat confiadament als peus de Maria tots els nostres anhels i afanys. Fent camí de tornada a Lleida, tots els sentiments goig i gratitud s’han unit entonant el Virolai: “Rosa d’abril, Morena de la serra / de Montserrat estel / Il·lumineu la catalana terra / Guieu-nos cap al Cel…”

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn