Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

10 febrer 2019
Categoria/es: General

UN ANY SENSE MOSSÈN JOAN

Les parròquies del Carme i Sant Joan han organitzat una visita a la seva tomba per pregar per ell i demanar-li la seva intercessió. Un nombrós grup de familiars i feligresos hem anat al Cementiri fins a la seva tomba, amb l’autocar que Gamon ha disposat gentilment per al trasllat. El punt de trobada amb els familiars i d’altres amics de Mn. Joan arribats d’altres indrets ha estat la porta del Cementiri. Des d’allí seguici ha avançat fins al nínxol núm. 646 del departament de Sant Jaume. Allí hem fet ofrena de flors, hem resat la “Oración al Padre Juan”, hem cantat i hem recordat Mossèn Joan. Amb aquesta pregària conjunta i més enllà de la confiança en les paraules que repetíem de la cançó “La muerte no es el final del camino” que sentim la buidor de l’absència de Mossèn Joan, plena de sentit, com un contrasentit difícil d’explicar.

Ja al Carme, hem assistit a la Missa en sufragi per la seva ànima i, tot seguit, s’ha fet la inauguració oficial de “l’Espai Mossèn Joan”, al Local parroquial del CarmeJa al Carme, hem assistit a la Missa en sufragi per la seva ànima i, tot seguit, s’ha fet la inauguració oficial de “l’Espai Mossèn Joan”, al Local parroquial del Carme. Mossèn Joan Ramon va mostrar la placa que l’Associació d’Amics de Tragó de Noguera dedicada a Mossèn Joan Mora “que mai va oblidar els seus orígens”, amb l’expressió que ell mateix havia dedicat als tragoners: “La meva vocació ha estat sempre estimar. Us porto a tots dins del cor.”

Representants de tots els col·lectius han glossat la figura del Padre Juan amb anècdotes emotives que posaven en relleu, una vegada més, el seu gran carisma i la gran tasca, visible i invisible, realitzada. Mossèn Joan es va fer pa per a tothom. Ens va mostrar el camí del bé, de la unitat, de la perseverança, de la generositat, solidaritat, integració… deixant-nos un gran llegat que hem de conservar.

Hem de pregar per ell. Però ell ha estat un miracle en la nostra vida. Ell prega per nosaltres i ens demana que seguim tot allò que ell va procurar. En el dia de l’aniversari del seu naixement a la vida eterna, sentim la seva presència i la seva ajuda. “La meva vocació ha estat sempre estimar”. Tots els qui l’hem conegut en podem donar fe.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn