Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

18 desembre 2022
Categoria/es: General

FESTIVAL MULTICULTURAL DE NADALES A SANTA MARIA MAGDALENA

L’església de Santa Maria Magdalena va celebrar aquest passat diumenge, 18 de desembre, coincidint amb el Dia Internacional de les Persones Migrades, la segona edició de la trobada de Nadal de les persones de diferents orígens i comunitats de Lleida, que van presentar les diferents maneres de preparar i viure el Nadal. Van intervenir el grup de romanesos catòlics, presentant els cants de la "Missa Rorate" que se celebra cada dia d’Advent, preparant la celebració del naixement del nen Jesús. A continuació, els joves de la comunitat copta egípcia, amb els himnes i els cants de l’Evangeli de Nadal.

Un jove de la UPA, originari de Burkina Fasso, va interpretar una cançó de Nadal del seu país. El recorregut va seguir per Veneçuela, amb el grup que va interpretar els cants específics de la "misa de aguinaldo", celebrada a Veneçuela i a altres països de Llatinoamèrica. Una jove de la parròquia de Magdalena, l’Antonella, també veneçolana, va cantar la cançó del " Niño Jesús", invocant l’arribada del Nen al nostre món. La comunitat ucraïnesa de Lleida va cantar tres solemnes cançons nadalenques, convidant-nos a l’alegria malgrat que la situació actual del seu país no convidi precisament a l’alegria. De tornada a Llatinoamèrica, la Milagros, va interpretar dues nadales amb la seva guitarra, una de peruana i una altra de veneçolana. Amb la comunitat ortodoxa romanesa i georgiana, el concert es va desplaçar a la litúrgia oriental, amb les seves entonacions tan especifiques.

El cor de joves de la UPA Pilar – Magdalena va ser l’encarregat de tancar les intervencions d’aquest festival. En diferents llengües, van cantar i transmetre el mateix missatge: Jesús, nascut a Betlem una nit santa, ve al món per portar la pau i l’esperança. La trobada va finalitzar amb una foto de família dels cantaires i amb una xocolatada oferta per una família del grup llatí de la parròquia amfitriona.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn