Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

20 novembre 2022
Categoria/es: General

TROBADA TRAGONERA AL CARME

Fidels a la tradició iniciada per Mossèn Joan l’any 2007, els fills i descendents de Tragó de Noguera s’han reunit a la parròquia del Carme en la seva trobada anual de la tardor, només interrompuda l’any de la pandèmia. En la catorzena trobada s’ha escollit la tarda del dissabte enlloc del diumenge, més avinent per als que s’han de desplaçar de més lluny.

Els rectors Mn. Jaume Pons i Mn. Joan Ramon Ezquerra els han acollit a l’Espai Mossèn Joan, el fill de Tragó que va procurar alimentar els vincles amb la gent, la història i el territori del poble negat per les aigües del pantà de Santa Anna l’any 1962. La imatge i el record de Mossèn Joan han planat en la reunió. Convocada per l’Associació d’Amics de Tragó de Noguera que presideix Xavier Mora, Francesc Antillach, vicepresident de l’entitat, ha presentat les activitats realitzades enguany en la commemoració del 60è aniversari del despoblament de Tragó i el 850 aniversari del Monestir de Santa Maria de Vallverd.

Aquesta efemèride singular ha centrat les nombroses activitats realitzades pels Amics de Tragó per posar en valor aquest antic monestir cistercenc femení, situat a 2 quilòmetres del poble. El programa inaugurat el 5 de març passat s’ha allargat durant tot l’any amb visites guiades, la presentació del llibre Col·lecció Diplomàtica de Santa Maria de Vallverd, jornades d’història, conferències, excursions i moltes altres iniciatives per posar en valor aquest tresor patrimonial que es vol catalogar com a bé cultural d’interès local per a procurar la seva protecció.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn