Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

13 novembre 2022
Categoria/es: General

INICIATIVA POPULAR PER A UNA REGULACIÓ EXTRAORDINÀRIA DE PERSONES MIGRANTS

A Espanya viuen més de 500.000 persones estrangeres en situació administrativa irregular. Segur que coneixes persones que procedeixen d’altres països. Potser viuen al teu edifici i són els teus veïns, o tenen cura dels teus pares ja grans, o dels fills d’algun dels teus amics. O és possible que sigui un familiar, bé perquè hagis format una família amb ell o amb ella, o perquè sigui la parella d’algun dels teus parents… Aquestes persones ja formen part de la societat i contribueixen a enriquir-la. Treballen i paguen impostos. Tot i això, els seus drets no sempre estan reconeguts.

Les vies per obtenir una autorització de residència i/o treball, no són senzilles. I una vegada aconseguides, és fàcil que aquestes persones la perdin. Quan això passa, es troben en situació administrativa irregular. I això implica no poder obrir un compte bancari, signar un contracte de treball, llogar un habitatge o anar al metge. I això és així per la Llei d’Estrangeria vigent. Estan en llimbs burocràtics, perquè son part de la societat i desenvolupen treballs essencials, però no poden llogar un pis, ni signar un contracte o tenir una targeta sanitària. Son essencials però no tenen els drets més bàsics.

Des de fa uns quants mesos han decidit posar en marxa aquesta Iniciativa Legislativa Popular. Un procés que quan reuneixi 500.000 signatures aconseguirà que la proposta de regularització extraordinària de persones migrants arribi al Congrés dels Diputats i es pugui modificar la Disposició Transitòria Primera de la Llei Orgànica 4/2000 d’11 de gener, sobre drets i llibertats dels estrangers a Espanya i la seva integració social. El que es demana amb aquesta modificació s’obri un procediment per a la regularització dels estrangers que es trobin en territori espanyol abans del dia 1 de novembre del 2021, mitjançant un Reial Decret del Govern.

Les parròquies del Carme i Sant Joan donen suport a aquesta Iniciativa Popular Legislativa i conviden a les persones amb DNI majors major d’edat a signar a la parròquia o bé a la raó comercial Bàscules Castelló, Avda. Prat de la Riba núm. 62.

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn