Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

12 juny 2022
Categoria/es: General

CONFIRMACIONS DE JOVES AL CARME

 18 joves de la parròquia i dels col·legis de la Sagrada Família i Maristes

El Bisbe Salvador Giménez Valls ha confirmat en la fe a la parròquia de la Mare de Déu del Carme un grup de divuit joves en una eucaristia concelebrada pels rectors Mn. Jaume Pons i Mn. Joan Ramon Ezquerra. Els joves s’han preparat durant dos anys en la catequesi, deu a la parròquia del Carme, sis al Col·legi de la Sagrada Família i dos al Col·legi Maristes Montserrat. Després d’un procés de formació i reflexió, i de viure amb més consciència la fe, han decidit refermar i dur a la plenitud el camí que van iniciar amb el Baptisme rebent el sagrament de la Confirmació.

Abans de confirmar-los el Bisbe, que ja els havia conegut personalment, els ha cridat pel seu nom “no per passar llista” sinó per marcar la diferenciació de cadascú amb la seva història, el seu present i les seves esperances. La cerimònia coincidia amb la solemnitat de la Santíssima Trinitat i la Jornada Pro Orantibus de la vida contemplativa però “el més important és l’eucaristia”. Al llarg de l’homilia el Prelat ha anat desgranant el sentit de la quàdruple celebració:

En primer lloc, ha recordat que la Santíssima Trinitat la formen el Pare, Déu creador; Jesucrist, el Fill redemptor, i l’Esperit Sant que ens santifica: tres persones en un mateix Déu unides per l’amor. “Un misteri que es manifesta i s’amaga, i que acceptem per la fe. Per la gràcia, l’Esperit Sant ens ajuda a viure en Crist.”

En segon lloc, el Bisbe ha agraït als joves haver acceptat rebre la Confirmació, als seus pares i padrins, a la parròquia i als Col·legis de la Sagrada Família i Maristes. I els ha demanat “fer present la vostra fe en la vida de cada dia.”

Amb relació a la Jornada Pro Orantibus, el nostre Pastor ha agraït als monjos i monges de vida contemplativa, que preguen en comunitat, i en especial, ha recordat la comunitat de carmelites descalces del monestir del Sagrat Cor de la Caparrella: “la realitat bàsica de la nostra fe és la pregària i cal alimentar-la.”

Finalment, el Bisbe Salvador s’ha centrat en el sagrament de la Confirmació, una de les set fonts de gràcia que tenim els cristians per a viure la nostra fe i els ha animat a ser bons seguidors de Crist, amb la intercessió de la Mare de Déu: “Sigueu persones que visqueu amb autenticitat la vostra fe, anunciant amb paraules i amb fets que el centre de la vostra vida és Jesucrist.”

A continuació, i després de renovar les promeses baptismals,  ha arribat el gran moment de la Confirmació, amb els dos signes que la fan present: la imposició de mans del Bisbe demanant que l’Esperit Sant davalli els seus dons sobre els confirmands i la crismació amb el regal personal de l’Esperit Sant. Tota la celebració ha estat viscuda intensament pels joves confirmands i els seus padrins, familiars i amics. Els feligresos també han acompanyat la joiosa celebració amb la pregària i unint-se als cants del grup musical del Col·legi de la Sagrada Família i uns joves d’Almenar.

En nom de tots els confirmats dos joves han agraït a tots els qui els havien acompanyat en la preparació del sagrament. Tots han rebut una creu i el recordatori d’aquest dia que marcarà per sempre més les seves vides. Moltes Felicitats!

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn