Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

21 maig 2022
Categoria/es: General

SANT ANASTASI TORNA A PRESIDIR LA DIADA DE LA FESTA MAJOR

 DESPRÉS DE L’OFRENA, ELS CASTELLERS RETORNEN LA IMATGE A SANT JOAN

La festa de Sant Anastasi s’ha celebrat amb l’Ofici Solemne a la Catedral, presidit pel Bisbe Salvador i amb l’assistència de la Corporació Municipal. Celebrem la devoció al nostre patró sant Anastasi, compartim l’alegria de la festa” ha dit el Bisbe en l’homilia. I ha continuat demanant pels que més pateixen i que els que “tenim més influència social fem una societat millor, respectuosa i on siguin més importants les persones que les idees.” Per això, el prelat ha demanat al patró que tinguem dues actituds: “coratge d’autèntics testimonis de la fe en Jesús, i coratge en el Senyor que es manifesti en confiança en els demés que es tradueixi en la seva ajuda.”

Al final de la celebració la parella de gegants romans ha fet un ball de respecte davant la imatge de Sant Anastasi, situada al presbiteri. Tot seguit, la imatge del patró, portada pels Castellers de Lleida amb motiu del seu 25à aniversari, ha sortit de la Catedral i ha estat rebuda per tots els elements del seguici per anar en processó fins a la plaça de Sant Joan, on ha tingut lloc la tradicional ofrena floral per part d’entitats, la ciutadania i la Corporació Municipal presidida per l’alcalde Miquel Pueyo.

Acabada l’ofrena floral els Castellers han portat la imatge de sant Anastasi fins a l’església de Sant Joan, on té el seu altar i l’han deixat al presbiteri juntament amb els panells de flors. També l’han acompanyat membres de les Cases Regionals i de la Federació de Cases i Centres Regionals que presideix Cosme García, que havien participat en l’ofrena. Al rebre’ls, Mn. Jaume ha agraït la seva col·laboració en la festa.

 

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn