Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

16 abril 2022
Categoria/es: General

BENEDICCIÓ D?ALIMENTS PASQUALS DE LA COMUNITAT POLONESA

El grup de famílies poloneses de la nostra parròquia han preparat la Pasqua seguint la seva tradició. El matí de Dissabte Sant han seguit el bonic costum que consisteix a preparar un cistell amb trossos de pa, ous durs pintats (pisanki), sal, pebre, un bocí de xai i dues figures –d’un pollet (kurczatko) i d’un corder- fetes de sucre o mantega. Els ous i el pa simbolitzen la vida i la renovació marcant l’arribada de la primavera; la sal, la fertilitat, el pebre, la força; el xai pasqual, el Crist … Tots aquests aliments els han presentat els cistells molt ben guarnits davant l’altar

Mossèn Joan Ramon ha acollit les famílies i ha llegit un fragment de la carta de sant Pau (1 Ti 4-5) «Tot el que Déu ha creat és bo, i no s’ha de rebutjar res si es menja donant-ne gràcies.» També ha dit que “Déu ens dona força i enteniment perquè busquem els aliments més oportuns per a la nostra vida. Tot és bo per als qui estimen Déu.” A continuació ha beneit els aliments i també els infants i ha valorat que recordin les seves tradicions. També les ha repartit una estampa de la Mare de Déu del Carme amb una bonica pregària de santa Tereseta de l’Infant Jesús.

Aquests aliments es comparteixen amb la família per a l’esmorzar matí del diumenge de Pasqua, després de la celebració pasqual.

 

 

 

 

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn