Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

26 març 2022
Categoria/es: General

24 HORES PER AL SENYOR A SANT PERE

S’inicia amb un rosari amb la comunitat ucraïnesa i units al Papa en la consagració de Ucraïna i Rússia a Maria

 

El divendres 25 de març de 2022, el bisbe Salvador va presidir l’eucaristia d’obertura de les “24 hores para el Senyor” a la parròquia de Sant Pere. Aquest temple va acollir entre les set de la tarda del divendres i les set de la tarda del dissabte 24 hores ininterrompudes de pregària amb l’exposició del Santíssim, secundant la iniciativa de pregària i reflexió del papa Francesc que enguany ha tingut com lema la frase: En Ell, tenim el perdó (ref. Col 1: 13-14). Al llarg de tota la jornada, els feligresos van poder rebre el sagrament de la reconciliació a la capella del beat Francesc Castelló, on també hi va haver torns de confessors.

L’acte es va iniciar amb el res del Rosari amb la comunitat ucraïnesa de Lleida que havia estat especialment convidada a aquest acte. El Bisbe va introduir cada misteri convidant a pregar per una intenció concreta: per la pau a Ucraïna, pels nens d’aquest país, pels dirigents dels països, pel papa Francesc i pels difunts de la guerra. posant per intenció  va pregar el rosari acompanyades pel Bisbe Salvador. També es va seguir l’acte de Consagració a l’Immaculat Cor de Maria de Rússia i Ucraïna que el papa Francesc feia des de la basílica de Sant Pere del Vaticà. Els assistents van llegir el text de la consagració a Maria en català i ucraïnès, en dos cors que s’anaven alternant.

A continuació, el bisbe Salvador va presidir l’eucaristia concelebrant amb Mn. Jaume Melcior i un sacerdot ucraïnès que també va fer pregàries en la seva llengua. En l’homilia el prelat va agrair als feligresos la seva presència i els animà a continuar pregant per la pau. També va tindre paraules de record per les víctimes de la guerra a Ucraïna en aquesta cerimònia d’unitat amb el poble ucraïnès, agermanats en la fe en Jesucrist.

La jornada d’adoració i reconciliació va finalitzar el dissabte 26 de març amb la reserva del Santíssim i una missa vespertina del diumenge laetare ("alegreu-vos"). La va presidir el rector de la parròquia Mn. Jaume Pedrós concelebrant amb Mn. Àngel Escales, comptant amb l’assistència i els cants d’Antoni Miquel i Lourdes Solà. Mn. Pedrós va deixar clar en l’homilia que el protagonista de la paràbola del fill pròdig de l’evangeli proclamat era, en realitat, el pare misericordiós, la imatge del nostre Pare del cel i la de Jesús: “Déu ens ha perdonat totalment i ens acull com a fills”. Aquest era el sentit del lema de la jornada que s’havia celebrat i que ja feia albirar la novetat de la Pasqua.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn