Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

19 gener 2022
Categoria/es: General

EL CARME HA ACOLLIT L’INICI DE LA SETMANA ECUMÈNICA

La Setmana de Pregària per la unitat dels cristians s’ha iniciat a la parròquia del Carme el dilluns 18 de gener amb una Missa-Pregària presidida per Mn. Jaume Pons i concelebrada per Mn. Joan Ramon Ezquerra i Mn. Adrià. Burca També ha comptat amb la participació del sacerdot ortodox P. Daniel Simon i la delegada diocesana d’Ecumenisme i Diàleg Interreligiós Francesca Agustí i una bona assistència de feligresos.

Mn. Jaume ha introduït el sentit de la jornada referint-se a la Mare de Déu de la Unitat que es venera al temple i la Sra. Agustí ha parlat del lema d’enguany “Hem vist la seva estrella a Orient, i hem vingut a adorar-lo” (Mt 2,2) com un do, un signe de la presència de Déu entre nosaltres. S’han fet les pregàries que ja venen preparades en els textos que han preparat els cristians del Consell de les Esglésies de l’Orient Mitjà de Beirut.

Com a cloenda de la celebració ha intervingut el P. Daniel amb un record entranyable de Mn. Joan Mora i la unitat que va procurar:  Estamos en una de las parroquias más ecuménicas de Lleida. Aquí, en este nido se formó la parroquia ortodoxa de Lleida y no puedo olvidar lo que el querido padre Juan Mora me dijo en alguna ocasión: “No sabemos cuándo se unirán las iglesias, pero nosotros ya estamos unidos”. Y esta es la verdad. Todo el cariño y el amor que nos envolvió en esta parroquia bendecida nos hacía sentirnos muy unidos. Doy las gracias al Señor por haber conocido esta parroquia. Sin ella, me habría sido muy difícil entender todos los esfuerzos de la Iglesia Católica de rehacer la unidad de los cristianos. El camino lo sabemos, es el amor. Falta seguirlo. ¡Amen!”

L’Octavari per Unitat dels Cristians continuarà fins el dia 25, dia de la conversió de sant Pau. Diumenge 23 de gener, a les 12 h, hi haurà una Missa-Pregària ecumènica a la Parròquia de Sant Pau de la Mariola. L’acte de cloenda tindrà lloc dimarts 25 de gener a les 19:30h a la Parròquia de la Mare de Déu de la Mercè.

Ens ho explica la delegada Francesca Agustí:

Gràcies a Déu i malgrat la pandèmia, hem pogut celebrar la Setmana de Pregària entre els ecumènics de la nostra diòcesi.
Cridats per les paraules de Jesús “Que tots siguin u, com tu Pare estàs en mi i jo en tu” Jn 17,21 ens hem aplegat aquesta setmana, units, per pregar ja des del primer dia, tal com és tradició, a la Parròquia de la Mare de Déu del Carme, en una Eucaristia concelebrada pels sacerdots de la Unitat Pastoral i acompanyats pel P Daniel Simón de l’Església Ortodoxa Romanesa. Un bon ambient de recolliment i unió va planejar damunt els presents. (Foto de la imatge)

El diumenge 23, va ser la Parròquia de Sant Pau la que va acollir la vivència ecumènica fent-la viure amb les paraules, pregàries i cants en la missa dominical i amb l’entusiasme que posen per fer viure la UNITAT en els nostres cors. Endemés, ens acompanya cada any, el fantàstic pessebre (1r Premi) en el que brillava l’estel que va acompanyar els Mags d’Orient tal com diu el lema de la Setmana de Pregària.

L’Acte Central Ecumènic, aquest any “tocava en una Església catòlica”, el vam celebrar a la Parròquia dels pares mercedaris, La Mare de Déu de la Mercè. Recinte acollidor i també acompanyats d’un gran pessebre premiat, expectants perquè no s’havia fet mai un acte ecumènic amb totes les Esglésies Cristianes. Proclamació de la paraula, pregària, cants, reflexions, pregàries especials i música -no tota la prevista per les baixes de la Covid-19- que anàvem alternant les diverses esglésies, van omplir l’estona prevista pel retrobament ecumènic.

Hem vist sortir la seva estrella i venim a adorar-lo Mt 2, 2. És el lema d’enguany, tant de bo vegem la Llum-Jesucrist que se’ns mostra i ens posem en camí perquè ens ha confiat la missió d’anar pertot arreu i donar fruit, i un fruit que duri per sempre Jn 15,16.

Francesca Agustí Farreny – delegada.
 

Fotos: Francesca Agustí i Julia Aragón

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn