Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

21 novembre 2021
Categoria/es: General

JORNADES DE FORMACIÓ DE CATEQUISTES A MONTSERRAT

 LA CATEQUESI APUNTALA A MONTSERRAT EL MÈTODE DEL “FES I CONFIA”

“Una de les conviccions irrenunciables dels catequistes és que no preparem per un sagrament, sinó que posem les bases per una fe que anem madurant al llarg de tota la vida”. Així ho ha defensat el seu director, Joan Àguila, a les jornades de formació que han celebrat a Montserrat. Àguila n’ha parlat en clau de procés, que permet un “creixement integral i progressiu de fe”.

A Montserrat s’han aplegat tot el cap de setmana tres-cents catequistes vinguts de les diòcesis de Barcelona, Terrassa, Sant Feliu, Girona, Tarragona, Lleida, Urgell, Vic, Solsona, Tortosa, Eivissa, Mallorca i Menorca. S’han reunit a Montserrat per tot el que significa: és la Mare de Déu, és el monestir, és el lloc de trobada, és la casa de la mare.

Els principals criteris del mètode de catequesi que proposa el secretariat suposa incorporar elements de joc, que es faci experiència de fe i diàleg amb els infants i incloure-hi les famílies. Àguila ha defensat que “la fe només neix, creix i es viu en comunitat”. La metodologia de la catequesi proposa “fes i confia”, sense pensar tant amb tant en els resultats perquè “el Senyor toca el cor quan vol”.

També ha fet memòria de la Mare de Déu per encoratjar-los en el seu servei a les comunitats cristianes. “Aquesta gran missió que teniu de fer Déu present us identifica a Maria. Maria va fer present Déu més que ningú”, els ha dit. I els ha explicat que “primer el va acollir, acollí la paraula i ens la va tornar”. “ catequesi de la imatge de la Moreneta és aquesta: primer en el cor que en el cos”.

La trobada ha comptat amb tallers de formació i espais de reflexió. Jordi Massegú els ha presentat el nou web del SIC. L’espai renovat comptarà amb un accés per subscriptors a materials catequètics, formació per a catequistes i una secció de reflexió i actualitat. Massegú, que és responsable de Life Teen Espanya, ha assenyalat que el més important no és que l’adaptació tecnològica d’una parròquia ni la possibilitat d’accedir a uns determinats materials mitjançant una subscripció. “El que marcarà la diferència és si estàs disposat a estimar cadascun dels nens que venen a la catequesi”. I ha defensat que “el millor mètode és la pregària” i que “el que revoluciona qualsevol activitat pastoral és el cor del catequista”.

Laura Mor (9 | FORMACIÓ Dv, 26/11/2021 | Catalunya Religió | núm. 145)

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn