Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

12 desembre 2021
Categoria/es: General

MISSA EXEQUIAL PER FRA JORDI GRAU

El santuari de Sant Antoni de Pàdua ha acollit la missa exequial per l’ànima de fra Jordi Grau i Bañeres, que ha estat visitat per la mort corporal “nostra germana” el dia de la Mare de Déu de Loreto, als 86 anys d’edat. L’acompanyaven la Comunitat de Frarets de Lleida, la Província Franciscana de la Immaculada, la Família Franciscana de Lleida, la seva família de sang, gent de Lleida, de Balaguer, de Berga, Sabadell… i de les diferents destinacions on el fraret havia estat destinat.

“No us torbeu, no tingueu por” són les paraules amb que fra Lluis Borràs demanava acollir amb serenor la mort del finat, malgrat ja estava anunciada pel seu delicat estat de salut. Les cites de sant Pau “Ja m’ha arribat el moment de desfer les amarres i deixar el port” i de Salvador Espriu “S’encalma un vent suau / pels camins del capvespre…” han ajudat a entendre la fugacitat de la vida terrenal que ja ha experimentat fra Jordi Grau i, a la vegada confiar que assoleixi “el cel, la sacietat de tots els sentits, on es trobaran la fidelitat i l’amor”.

També la parròquia Mare de Déu del Carme ha estat representada per Mn. Joan Ramon Ezquerra en la concelebració presidida per fra Joaquín Recasens. El prior del santuari va recordar algunes de les moltes facetes de fra Jordi Grau i va voler oferir la missa per tot allò que cadascú volgués presentar-li al Senyor, silenciosament i amb fe, tal com a fra Jordi Grau li agradava.

Alguns recordem que el vam conèixer a Canà de Galilea durant el pelegrinatge organitzat per la parròquia del Carme, l’any 2000. Al visitar el lloc del primer miracle de Jesús ens vam adonar que el pare franciscà que ens atenia era català. Fra Jordi Grau havia fet un parèntesi en la seva labor com a professor de filosofia al col·legi de les Dominiques de Balaguer, i estava fent tasques de suport a la seva comunitat amb motiu de l’Any Jubilar. Ens va donar pa del país (pita) i ens fer sentir com a casa! 

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn