Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

21 novembre 2021
Categoria/es: General

LA CASA DE CANTABRIA CELEBRA EL DIA DE LA COMUNITAT AMB UNA MISSA AL CARME

La Casa de Cantabria ha celebrat el Dia de la Comunitat amb una Missa a la parròquia del Carme en honor de Nuestra Señora de la Bien Aparecida, dins de les Jornades culturals de la Federació de cases i centres regionals. L’ha presidit Mn. Jaume Pons, rector de la Unitat pastoral del Carme i Sant Joan. Hi ha assistit el director del Centro de Estudios Administrativos de Cantabria, Pedro García Carmona, membres de l’entitat a Lleida encapçalats per la seva presidenta Maria Eugenia Fernández, la regidora Marisa Xandri, el president de la Federació de Cases i Centres Regionals de Lleida Cosme García, i d’altres representants de la Federació.

En l’homilia, centrada en la festivitat de Crist Rei al ser el darrer dia de l’any litúrgic, mossèn Jaume ha ressaltat la condició reial de Jesús i el seu desconcertant poder diví, que és etern: “Jesús ens ha estimat fins a morir en la creu i des del seu tron ha guanyat els nostres cors. Per això tots nosaltres hem de procurar viure com a germans per estendre el seu regne amb l’ajuda de Maria, la seva mare.”

La petita i bonica imatge de la Bien Aparecida, que es venera al santuari situat en un petit promontori d’Ampuero, estava situada al presbiteri durant la celebració. Dues joves abillades de “montañesas”, Irene María i Ana Carlota, filles de la presidenta de la Casa de Cantabria, han presentat la tradicional ofrena de flors a la patrona de la comunitat càntabra, així com un cistell d’aliments per a Jericó, la fundació assistencial nascuda a la parròquia del Carme de la mà de Mossèn Joan.

Cosme García i Maria Eugenia Fernández han fet breus parlaments d’agraïment als qui havien col·laborat en els actes de la seva festa regional, emmarcada dins de les Jornades Culturals Inter Centres de la Federació que cada any celebren per aquestes dates. També s’ha anunciat l’homenatge que la Casa de Cantabria farà a la senyora Conchita Burgués Mogro. La presidenta de l’entitat ha llegit la poesia dedicada “A la Bien Aparecida” de Elena Pilar Muñoz: “Virgen santanderina, virgenzuca de Cantabria, … siempre tan alta hacia nosotros en amor bajas como del rayo del sol de la mañana … y a nosotros te abrazas como hiedra a las casas…”

La retransmissió en directe de la Missa ha atansat l’ofici litúrgic a Cantabria així com a la resta de territoris i gent vinculada a la Federació de Cases i Centres Regionals.

   

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn