Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

1 novembre 2021
Categoria/es: General

PREGÀRIA PER MOSSÈN JOAN EN L?ANIVERSARI SACERDOTAL

La festivitat de Tots Sants les parròquies de Sant Joan i Mare de Déu del Carme hem recordat entre els nostres difunts en totes les misses. Una diada plena de goig en que també hem recordat Mossèn Joan, pensant que ell ha viscut seguint en aquest món el camí de Jesucrist i ara ja viu plenament amb ell per sempre al cel. Al coincidir aquest dia amb el 55è aniversari de la seva ordenació sacerdotal, les parròquies del Carme i Sant Joan han organitzat una visita a la seva tomba per pregar per ell i demanar-li la seva intercessió.

Un bon grup de feligresos s’han pogut desplaçar al Cementiri fins a la seva tomba gràcies a l’autocar que Gamon ha disposat gentilment per al trasllat. El punt de trobada amb els familiars i d’altres amics de Mn. Joan arribats d’altres indrets ha estat la porta del Cementiri. Des d’allí seguici ha avançat fins al nínxol núm. 646 del departament de Sant Jaume, on les seves despulles mortals reposen sota una làpida que té inscrita la paraula “ESTIMEM”, que tant bé expressa la realitat de la seva vida. “La meva vocació ha estat sempre estimar”. “Tots els qui l’hem conegut en podem donar fe”, ha dit Mossèn Joasn Ramon  i això ens fa pensar que nosaltres tenim un deure especial de pregar per ell. Seguidament hem resat la “Oración al Padre Juan”:

Señor Dios, Padre Todopoderoso,
hoy estoy aquí, delante del cuerpo, ya difunto,
del Padre Juan.

 Ante todo quiero darte gracias
por todo lo que he aprendido y recibido de él.

Con su actitud he sabido mejor que eres un Dios
bondadoso, acogedor, que comprendes
y amas de corazón a todas las personas;
he aprendido que tienes confianza
en cada uno de nosotros, a pesar de nuestra inconstancia, debilidad y pecados.

El Padre Juan ha sido un referente que, de una manera u otra, nos ha llevado a ti, Dios Padre.

Por eso, agradecidos, hoy te pedimos por él.
Acógelo en tu Reino, como haces con los que,
“cuando tenía hambre, me disteis de comer,
cuando tenía sed me disteis de beber,
cuando estaba en la calle me hospedasteis,
cuando os necesitaba me ayudasteis”.

Estamos seguros, Señor, que lo tienes ya contigo. Que desde el cielo continúe protegiéndonos y ayudándonos a acercarnos a ti y a tu Evangelio.

Després d’aquesta sentida pregària de gratitud i d’intercessió Yanira ha entonat un cant d’esperança: “Hoy he vuelto, Madre, a recordar”. L’acte ha continuat amb una semblança de Mossèn Joan feta per Mossèn Jaume relatant les virtuts que va cultivar descobrint el costat bo de cadascú. Un cant a la Mare de Déu, el gran amor de la seva vida, i l’ofrena de flors han posat punt i final a una hora de pregària i sentiments compartits que una vegada més ens han fet sentir la presència real de Mossèn Joan, que ens diu: “Reseu per mi. Jo estaré sempre amb vosaltres.”

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn