Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

29 setembre 2021
Categoria/es: General

FESTA DEL BEAT FRANCESC CASTELLÓ I JORNADA DELS MÀRTIRS

FESTA LITÚRGICA DEL BEAT FRANCESC CASTELLÓ A LÉSGLÉSIA DE SANT PERE

La que fou en vida la seva parròquia, i acull una capella dedicada al Beat Francesc Castelló i una exposició permanent que en fa memòria; va acollir la tarda del 28 de setembre la festa litúrgica del jove màrtir beatificat l’any 2001, organitzada per la Comissió Pro Canonització del Beat Francesc i amb una nodrida assistència de fidels, s’inicià amb l’exposició del Santíssim i el res del Sant Rosari.

L’Eucaristia presidida pel bisbe emèrit de Lleida Joan Piris i concelebrada pel rector, Mn. Jaume Pedrós; el vicepostulador de la Causa de Canonització, Mn. Gerard Soler; el delegat de la pastoral de Joves, Mn. Manel Mercadé i Mn. Àngel Escales. En la seva homilia, el bisbe Piris va definir el Beat com un màrtir que va viure amb constància i fermesa la seva fe i que calia donar gràcies pel testimoniatge d’un jove que ha donat la vida per Déu i els germans.

Abans de cloure la celebració, el vicepostulador de la Causa de Canonització va comunicar que el bisbe Salvador havia nomenat a la senyora Conxita López directora del Secretariat per a les Causes del Sants, que fins al moment havia dirigit Mn. Joan Ramon Ezquerra. La Coral Estel que va solemnitzar l’Eucaristia, cantà els Goigs en lloança del Beat Francesc: “Puix que tens mirada franca / i ets heroi de la virtut, / oh Francesc, ànima blanca, / protegeix la joventut.”

JORNADA DELS MÀRTIRS AL CEMENTIRI

Coincidint amb la festa de sant Miquel, un grup de lleidatans commemoraren el 85 aniversari del martiri del jove Beat i alhora la Jornada dels Màrtirs de Lleida, amb una Eucaristia a la capella del Cementiri presidida pel mercedari P. Vicente Zamora i concelebrada pel P. Denís, mercedari; el P. Dion, claretià, i Mn. Gerard Soler. En la seva homilia, el P. Zamora convidà els fidels a viure i manifestar l’herència que ens han tramés el màrtirs amb el seu testimoniatge “no solament per la seva valentia, sinó per obra de l’Esperit Sant.”

Finalitzada la celebració, tots els assistents van traslladar-se resant alguns misteris del Rosari fins arribar a la Fossa Comuna dels màrtirs, entre ells les del bisbe de Lleida Salvi Huix i es feu una ofrena del clavells vermells, es resà l’Àngelus i es cantà el Virolai.

 

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn