Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

25 setembre 2021
Categoria/es: General

EL BISBE SALVADOR PRESIDEIX L?EUCARISTIA AMB LA IMATGE PELEGRINA DE LA IMMACULADA D?EFES

L’acte central de les jornades marianes en l’etapa lleidatana de la Immaculada Concepció d’Efes ha estat l’eucaristia a la Catedral presidida pel bisbe Salvador. En la festivitat de la Mare de Déu de la Mercè “que ens allibera de totes les captivitats que tenim” el Bisbe ha recordat que “Mercè vol dir gràcia, regal, do… i tot això és Jesucrist“.

Amb referència al lema de la peregrinació “Mare Vine”, suggeridor del reclam del nen que cerca refugi als braços de la mare, que li dona consol i seguretat, el nostre prelat ha precisat que aquesta expressió ja s’ha complert en la nostra comunitat diocesana: “Maria ens consola i ens acompanya en uns temps complicats; demanem-li “consol per als malalts i esperança per a viure millor aquesta vida i desitjar la vida eterna”.

“Tingueu fixa la mirada en Jesucrist i feu tot el que ell us digui. Aquesta és la gran indicació de Maria, la nostra Mare, que avui ens diu a nosaltres: tingueu caritat amb tots, que el vostre amor sigui gran, no posem barreres entre uns i altres i, sobretot, perdonem… que Maria estigui present en la nostra vida”, ha ressaltat el Bisbe al final de la seva homilia.

El Petit Cor de la Catedral ha solemnitzat la celebració amb els seus cants marians amb l’acompanyament a l’orgue del seu director Mossèn Joaquim Mesalles. Especialment emotiva ha estat la interpretació del tema “Hoy he vuelto Madre a recordar” per Anna Maria Prada.

La Immaculada d’Efes va arribar a la Catedral el dia anterior a les 3 de la tarda, procedent de l’Albi i Vinaixa. Després de ser acollida pel bisbe Salvador va ser traslladada a la parròquia de la Mare de Déu de la Mercè on es va celebrar una missa de vigília de la seva festa patronal, seguida del res del Rosari. A les 11 de la nit, la Immaculada va arribar al Monestir del sagrat Cor de les Carmelites Descalces, a la Caparrella, on se celebrà l’adoració nocturna fins a les 8 del matí i, després de l’Eucaristia de comiat, va retornar de nou a la Catedral.

A les 19 h de la tarda del divendres 24, va tenir lloc a la Catedral l’acte central del pelegrinatge “Madre Ven” a Lleida. A les 19h el res del Sant Rosari conduit pels grups marians de Lleida, en processó per les naus, i la celebració de l’Eucaristia a les 20h seguida de l’Adoració Eucarística per la nit. A les 10 del matí del dissabte 25 la imatge va rebre el comiat dels lleidatans a les portes de la Catedral, i va continuar el seu pelegrinatge per terres d’Aragó.

Aquesta singular imatge de la Immaculada arribà en avió el passat 1 de maig a Saragossa procedent d’Efes, on segons la tradició la Verge Maria va viure els seus darrers anys, per a iniciar des de la basílica del Pilar un pelegrinatge marià per tota la geografia espanyola, que clourà el proper 12 d’octubre a Madrid. Aquesta iniciativa amb el lema “Mare Vine”, vol rememorar la visita de la Mare de Déu a l’apòstol Sant Jaume a Saragossa l’any 40, commemorant alhora l’Any Sant Compostel·là.


 

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn