Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

6 juliol 2019
Categoria/es: General

DIUMENGE, DIA DEL SENYOR I DE LA COMUNITAT. ENGRUNES DEL PA DE LA PARAULA

 Diumenge 14 Ordinari – cicle C

 

I.- Déu demana la nostra col•laboració en les seves dues grans obres:

  • En la seva obra de la creació: (Treball i paternitat)
  • I en la seva obra de la salvació (Transmissió de l’evangeli i dels mitjans de santificació).

II.- Les paraules de Jesús en l’evangeli d’avui van dirigides als seus col·laboradors en l’obra d’estendre el seu regne.

  • Fixem-nos que es tracta d’un grup nombrós de deixebles (setanta-dos). El Senyor en designà altres setanta-dos, i els va enviar per davant, de dos en dos, a tots els pobles i llocs on pensava anar ell.

III.- Quin inconvenient hi ha en què ens situem nosaltres en aquest grup?

  • Cadascú de nosaltres ha d’estendre el Regne de Déu: en la família, a la feina, entre els amics, a tot arreu. I això, en el nostre temps amb més motiu.
  • El moll del missatge és proclamar que el Regne de Déu és a prop (la seva presència, amor, salvació, llum, força, alegria…)

IV.- Recollim i comentem algunes consignes o criteris donats per Jesús a aquest grup de deixebles:

1. Siguem conscients de la desproporció entre el que som i el que se’ns demana: La collita és abundant i els obrers pocs: pregueu, doncs, a l’amo dels sembrats que enviï més segadors. La nostra força està en el Senyor, i per tant en la pregària. Pregueu a l’amo dels sembrats.

2. Ni covards ni ingenus. Mireu que us envio com anyells enmig de llops. No us sembla que aquestes paraules segueixen d’actualitat? Però no estem sols. Jo estic amb vosaltres …

3. No posem la confiança ni en les nostres qualitats, ni en els mitjans materials. No porteu bossa, ni sarró, ni sandàlies… L’únic mitjà proporcional a la missió que Jesús ens encomana és la seva gràcia: Sense mi no podeu … Busqueu primer el Regne de Déu i la seva justícia. Tota la resta se us donarà de més a més.

4. No treballem per l’èxit ni per la recompensa. N’hi ha prou saber que hem donat glòria a Déu i que no quedarem defraudats. Estigueu alegres perquè els vostres noms estan inscrits en el cel. 

Humils, però agosarats, perquè tenim tres confiances:

  • Confiança en l’acció de Déu en nosaltres i en els altres.
  • Confiança en nosaltres, en la força de la veritat i l’amor que portem i transmetem.
  • Confiança en els altres, en la força d’amor que hi ha a cada cor i en la seva capacitat per acollir el missatge de Jesús.

En l’últim verset de l’evangeli contemplem la joia del setanta-dos deixebles i la força irresistible de la seva missió evangelitzadora. La veritable joia està en el fet de “que els nostres noms estan inscrits en el cel”.

Cadascú de nosaltres ha d’estendre el Regne de Déu.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn