Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

23 maig 2019
Categoria/es: General

MN. JOAN RAMON EZQUERRA PARLA DE ?DONAR MENJAR AL FAMOLENC? DINS EL TRIDU DE LA MISERICÒRDIA

Mossèn Joan Ramon Ezquerra, rector de la Unitat Pastoral de la Mare de Déu del Carme i Sant Joan, ha participat el segon dia del Tridu de la Divina Misericòrdia. L’homilia ha versat sobre una de les obres de Misericòrdia centrals: “Donar de menjar al famolenc; donar de beure a l’assedegat.”

Partint de la Misericòrdia de Déu, la seva Bondat, Mossèn Joan Ramon ha presentat Jesús com un “reflex exacte del Pare” i dels seus predilectes, els que més necessitats estan de la seva misericòrdia: els pobres, els petits, els ignorants, els malalts, els pecadors… I ha afegit que el camí que marca Jesús als seus seguidors el concreta l’Església amb les anomenades Obres de Misericòrdia que suposen unes actituds fonamentals que cal cultivar en tot moment: “no viure per a mi; viure per als altres”.

Interpel·lant el bon grup de persones que escoltaven les seves paraules, Mn. Joan Ramon va incidir en una sèrie de consideracions a fi de descobrir la sensibilitat vers els altres i unes recomanacions per practicar realment aquesta obra de misericòrdia. Així, ha dit, en el moment decisiu podrem escoltar les paraules de Jesús… “perquè vaig tenir fam i em vas donar de menjar”… veniu, beneits del meu Pare.”

La Festa de la Divina Misericòrdia la va instituir sant Joan Pau II al canonitzar a Faustina Kowalska, l’any 2000. S’ha celebrat a la Catedral el segon diumenge de Pasqua. Enguany ha anat precedida d’un Tridu de preparació que ha tingut lloc a la parròquia de la Mare de Déu del Pilar. Els tres dies previs a la festa hi ha hagut l’exposició del Santíssim, el res de la coroneta i la celebració de l’Eucaristia, que també han presidit el P. Vicente Zamora om, el primer dia, i Mn. Carles Sanmartín, el segon. Les seves homilies han versat sobre altres dues obres de misericòrdia com són la redempció del captiu i donar posada al necessitat. 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn