Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

13 febrer 2020
Categoria/es: General

SEGON ANY SENSE MOSSÈN JOAN

En el segon aniversari de la mort de Mossèn Joan la Unitat pastoral  del Carme i Sant Joan ha organitzat una visita a la seva tomba per pregar per ell i demanar-li la seva intercessió. Gamon ha posat un autocar per a facilitar el trasllat fins al Cementiri on s’han aplegat un bon grup de familiars i feligresos arribats d’altres indrets. Ofrena de flors, pregària amb la “Oración al Padre Juan”, cants i silenci recordant la seva vida, el seu gran llegat, la seva presència més enllà de la mort… Impossible d’oblidar Mossèn Joan!

Al vespre s’ha oficiat al Carme una Missa en sufragi per la seva ànima. La concelebració dels mossens de la parròquia i Mossèn Adrián, ben units a Mossèn Joan, ha comptat amb l’assistència de molts immigrants als que tant va estimar i ajudar. “Lo que ha hecho Mossèn Joan no se puede ocultar. Ayuda material y espiritual. De esa mirada de fe y amor al Señor nace la mirada de amor a los hermanos”, ha dit Mn. Jaume en referència a la fotografia del recordatori del 2n aniversari on Mossèn Joan aixeca el calze en el moment de la consagració. “Aprendamos a mirar con los ojos del Señor. Ser sacerdote es ser amigo unido con Jesús", ha afegit.

La celebració anticipada del diumenge s’ha complementat amb la del dia del segon aniversari, dimarts, coincidint amb la festa de la Mare de Déu de Lourdes. “Dos motius molt ben ensamblats per l’amor que Mossèn Joan tenia vers la Mare de Déu”, ha dit Mossèn Joan Ramon tot recordant les nombroses peregrinacions a Lourdes realitzades i la reeixida iniciativa de les Romeries de la Ribagorça. També ha destacat que tot cristià necessita la presència de Maria i ha animat a “pregar Mossèn Joan perquè posi en el nostre cor el mateix amor que ell va tenir per la Mare de Déu.”

Amb la fortalesa de l’Eucaristia i de la mà de Maria, Mossèn Joan va promoure una parròquia –i una Església- en sortida evangelitzadora de les perifèries existencials –totes!-, en comunió fraterna amb les demés confessions religioses i oberta a la realitat del món. Mossèn Joan ha estat exemple d’entrega, de compromís, de vida intensa dedicada als altres. Es va fer pa per a tothom. Sempre el portarem al nostre cor.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn