Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

6 abril 2018
Categoria/es: General

HA MORT MOSSÈN JORDI FARRÉ MURO

SACERDOT LLEIDATÀ A BARCELONA, GRAN AMIC DE MOSSÈN JOAN 

Mossèn Jordi Farré Muro, sacerdot de l’arquebisbat de Barcelona, lleidatà de la parròquia del Carme, nascut el 9 de juny de 1942. Va fer els estudis de Batxillerat al col·legi dels Germans Maristes de Lleida, i els estudis de Filosofia al Seminari de Lleida. Els estudis de Teologia els va cursar a la Pontifícia Universitat de Salamanca obtenint la llicenciatura en Teologia l’any 1967. El maig de 1968 es va incardinar a l’arxidiòcesi de Barcelona. Fou ordenat prevere el 21 de setembre de 1968 a la parròquia de Sant Andreu de Llavaneres, Durant uns anys va pertànyer a la Congregació de l’Oratori de Sant Felip Neri.

L’any 1979 fou nomenat vicari de la parròquia de Santa Anna de Barcelona, on va romandre fins al 25 de juny 2009, al ser nomenat rector de la basílica parroquial de la Mare de Déu de la Mercè. Va assumir el càrrec amb una gran dedicació a les necessitats pastorals i als problemes socials del barri.

Acàdèmic d’Honor de la Real Academia Matritense de Heráldica y Genealogía, Gran Prior Coadjutor Emèrit i Cavaller Eclesiàstic, Gran Oficial de la Lloctinença d’Espanya oriental de l’Orde Eqüestre del Sant Sepulcre de Jerusalem… Malauradament la malaltia que el reduí a la inactivitat no li va permetre realitzar tot el que ell s’havia proposat amb una gran generositat pastoral. En aquesta etapa també fou consiliari de la Germandat de la Mare de Déu de la Mercè, nomenat el 19 d’octubre de 2009.

El passat 3 d’abril lliurà la seva ànima a Déu. La capella ardent amb les seves despulles mortals s’ha instal·lat al Tanatori de Sancho d’Àvila, de Barcelona. Ahir dijous dia 5 d’abril es va celebrar una eucaristia en sufragi de la seva ànima a la capella de la Residència Sacerdotal Sant Josep Oriol, on va viure els darrers anys. Avui divendres 6 d’abril a les 12 hores s’ha celebrat la missa exequial "corpore insepulto" a la seva estimada basílica de la Mercè i Sant Miquel Arcàngel, de Barcelona.

Gran amic de Mossèn Joan Mora i de la seva mateixa promoció, el juny de 2011 els agents de pastoral de les parròquies de l’Arxiprestat Seu Vella vam tindre ocasió de saludar-lo i conèixer de la seva mà la Basílica de la Mercè en la visita efectuada a Barcelona, on també vam visitar la Sagrada Família. Dos dies abans havia estat escollit academia de l’Acadèmia Belgo Española de Historia.

Per raó de la seva malaltia no va poder assistir a Lleida a la celebració diocesana de les Noces d’Or Sacerdotals  amb Mossèn Joan i els altres companys de curs. Els dos bons amics ara ja comparteixen la Glòria i la Pau del Déu.  



Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn