Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

16 octubre 2015
Categoria/es: General

DIUMENGE, DIA DEL SENYOR I DE LA COMUNITAT. ENGRUNES DEL PA DE LA PARAULA

 Diumenge 29 ordinari

1.- “Qui vulgui ser important ha de ser el vostre servidor”

  • Acabem d’escoltar l’evangeli. En els dos últims diumenges la litúrgia ens ha convidat a reflexionar sobre les apetències humanes del "plaer" i del "tenir". La tercera es completa en aquest diumenge amb la referència al desig del "poder", reflectit en la petició de Jaume i JoaN.
  • No és la primera vegada que els deixebles tenen afany pels primers llocs. En aquest aspecte són semblants a nosaltres: tendència a créixer, encara que sigui trepitjant els de l’entorn, a ser més que els altres, a ser els primers…
  • El pensament de Jesús és clar. «No ha de ser així». Entre els seus no ha d’existir aquest afany de poder, sinó afany de servir.”Entre vosaltres no ha de ser pas així: qui vulgui ser important ha de ser el vostre servidor”.

2.- Jesús, el Servidor que dóna la vida.

  • El veritable model és Jesús. La constant del seu evangeli, és «servir» i «donar la vida». “El Just,amb les penes que ha sofert, ha fet justos als altres, després de prendre damunt seu les culpes d’ells” (Isaïes). Necessitem en l’Església cristiana persones disposades a esmerçar la seva vida seguint el projecte de Jesús.
  • Aquesta ha se ser la vocació dels pares i educadors, dels professionals, dels governants, dels empresaris, dels dirigents de l’Església… i la de tots, que hem de fer de la nostra vida un servei als germans, especialment els necessitats… Aquests són els més «grans» als ulls de Jesús.
  • És cert; si obrim els ulls al nostre món, quantes lluites per dominar els mercats i obtenir el poder polític!
  • Mirem les nostres famílies, quantes divisions amb ocasió del repartiment de les herències!
  • La persona tancada en els seus propis interessos, és una persona sense identitat cristiana.

3.- Avui, dia del DOMUND, diumenge mundial de les missions, pensem en unes d’aquestes persones “SERVIDORES”: els missioners i missioneres.

  • Els missioners han fet de la seva vida una experiència de servei a Crist i al seu Evangeli, i per tant, a la humanitat, i especialment a la humanitat més necessitada. Ho han deixat tot per fer-se disponibles a les persones més necessitades. No han anat allà, “per fer-se servir", sinó, a l’estil de Jesús, “a servir i a donar la vida com a preu de rescat per tots el homes”. Diem: disponibles a les persones més necessitades. I els missioners són conscients que la necessitat més profunda del cor humà és la de conèixer aquest Déu que els estima i s’ha revelat en Jesucrist, el rostre del Pare Misericordiós.
  • Ens adonem, que on hi ha situacions difícils i fins i tot de violència, allà hi trobem els missioners i missioneres, sacerdots, religioses i laics, que fan costat als més necessitats i sovint amb sacrifici de la seva vida.
  • Gràcies a Déu que encara hi han homes i dones que prenen seriosament l’Evangeli i el seu protagonista, Jesús; i han fet de la seva vida una experiència de donació per fer-lo conèixer.
  • Tinguem-los presents en la pregària i amb els nostres donatius, fent de la nostra reunió d’avui una vivència de comunió eclesial.

4.- Pregària:

Senyor Jesús, que heu vingut a servir i a donar la vida per tots, revestiu-nos d’humilitat i cenyiu-nos del vostre amor, a fi que siguem humils servents en la comunitat parroquial, en la nostra família i en la societat.

Preguem també pel Sínode de la Família. Que l’Església, al temps que es mostri sempre fidel a la doctrina de Jesús, mostri també el seu rostre misericordiós envers tants famílies que pateixen per dificultats econòmiques, de salut, de convivència, i fins i tot de trencament`.

 

El Papa Francesc, el primer a servir  tothom: al món, l’Església i la família.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn