Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

7 juny 2015
Categoria/es: General

LLEIDA CELEBRA LA DIADA DEL CORPUS

Lleida ha celebrat aquest diumenge, 7 de juny, la Diada del Corpus. Centenars de lleidatans han assistit a la missa que el bisbe de Lleida, Mons. Joan Piris, ha oficiat a la Catedral Nova, i a la posterior processó de Corpus. Les autoritats locals han participat en els actes d’aquesta diada, en què s’uneixen la cultura religiosa amb la popular. El petit Cor i la Coral del Carme dirigits per Mn. Joaquim Mesalles han acompanyat amb els seus cants la solemnitat eucarística.

En la litúrgia han estat presents els nens i les nenes de les diferents parròquies de Lleida que han rebut la primera comunió aquest any. Els arxiprests els han imposat una creu a la vegada que es antava el Credo. Durant la consagració han pujat a l’altar i han resat el parenostre amb les mans enllaçades.

Després de la Missa, s’ha fet la processó, presidida pel Santíssim en la custodia de plata. El seguici ha sortit de la Catedral i ha arribat fins a la plaça de Sant Joan on el bisbe ha fet la benedicció a tots els presents, amb el Santíssim.



El recorregut s’ha fet per l’Eix engalanat amb les catifes de flors i serradures i farines de colors. Els elements de cultura popular del Patronat del Corpus han obert camí amb els seus balls. També la capella del Peu del Romeu estaba engalanada amb motius eucarístics. Al pasar pel davant, la Custòdia s’ha aturant uns moments mentre tocava el batall de la campana de la capella de sant Jaume

Finalment la procesó ha continuat fins a l’interior de l’església de Sant Joan. Allí s’ha fet la reserva del Santíssim i el bisbe Joan, després de dir unes paraules de comiat, s’ha fet una foto amb els nens que hi eren presents. 

 


 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn